Scrisoare

Sigur ai o săptămână cu multe pe cap.  Poate multe dintre lucrurile pentru care te frămânţi îţi vor aduce într-o zi un zâmbet de o clipă. Voiam să-ţi mai las ceva la care să meditezi. Ceva care ar putea aduce în timp un zâmbet pentru veşnicie.

Căile lui Dumnezeu sunt desăvarşite, cuvântul Domnului este curăţat; El este un scut pentru toţi cei ce caută adapost în El

2 Samuel 22,31

 

Căile lui Dumnezeu sunt desăvârşite

Nu ştiu care sunt căile pe care păşeşti tu acum. Nu ştiu câte lipsuri găseşti pe ele. Ia-ţi un minut şi gândeşte-te la asta!

Eu am găsit multe căi dintre cele pe care le tot alesesem ca fiind imperfecte. Sincer, cred că alergam bezmetic, în cele din urmă , să găsesc un drum desăvârşit, dar tot ce găseam erau poteci care de cele mai multe ori duceau într-o fundătură. Poate asta se întâmpla şi din cauză că alegeam să merg doar pe cărările mele. Credeam că eu îmi doresc binele mai mult decât oricine, deci eram cel mai îndreptăţit să-mi trasez direcţii. Dumnezeu spune că şi El are nişte trasee, nişte autostrăzi imaginate pentru noi pe care să alergăm ca nişte bolizi. Ai încercat vreodată să fugi pe cărările Lui? El promite că acestea sunt desăvârşite, bine direcţionate, , fără sfârşit şi mai netede decât autostrăzile nemţilor.
Dumnezeu are un plan pentru viaţa ta, un drum, o direcţie. Dacă acesta o fi singurul drum desăvârşit?

Cuvântul Domnului este curăţat

„Cum spunea Pleşu…” „Ştii replica aia super din Forrest Gump?” „Mă, mare dreptate mai au ăia de la Paraziţii!” „Un vechi prieten spunea…” „”Eu mă conduc după un principiu al tatei!” Vă sună familiar, nu? Înotăm printre cuvinte. Versurile melodiei preferate, vorbele de duh ale amicilor, gânduri profunde culese din zeci de locuri. Cuvinte pe care le admirăm şi pe care le lăsăm să ne ghideze. Dar alegem oare cuvintele potrivite? Cei care le spun le-aor fi testat? Nu au oare nici un interes în spate? Uneori ne spunem că unele cuvinte pur şi simplu se potrivesc vieţilor noastre, dar nu şi vieţilor altora. Or fi existând şi cuvinte care să se potrivească oricărei vieţi? Dacă Dumnezeu ar vorbi? Dacă Dumnezeu ne-a creat înseamnă că a pus şi un scop în noi, nu? Că suntem un mecanism care dă randament maxim într-un anume fel. Ei, în cazul ăsta vorbele Lui ar fi importante, nu? Cuvintele Lui ar fi „curăţite”, fără hibe, probate, fără interese, fără lipsuri.

Există o carte în care un număr imens dintre paginile sale începe cu expresia „Domnul a zis…”Ai vrea să vezi care sunt cuvintele Lui? Dacă El spune mult mai multe decât orice alt star care astăzi e sus, iar mâine e îngropat în uitare? Dacă El e mai profund decât cel mia profund prieten al tău? Cuvintele Lui sunt curăţite!

El este un scut pentru toţi cei ce caută adapost în El

E vreme frumoasă în viaţa ta? Peste tot e soare, iar florile ţi se deschid generoase? A fost mereu aşa? Ai avut şi furtuni? Le ai acum? Ştii mereu ce să faci? Ai avut vreodată nevoie de adăpost? Ai vrut ca adăpostul acesta să fie unul sănătos, nu? Aşa e că nu prea ai vrea să te ascunzi de furtună într-o casă de paie? Unde cauţi tu adăpost când în viaţa ta e vreme urâtă? În gaşca ta, în iubirea vieţii tale, în familie, în oamenii care te-au marcat? Ce fel de casă ţi-au oferit? Ai încercat vreodată să fugi la El? Dacă faci asta atunci Cuvântul Lui ţi-e un scut. Poţi para cu El toate loviturile vieţii.

O săptămână frumoasă!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s