Zâmbetele pitite după lacrimi

Matei 5,4

“Ferice de cei ce plâng, căci ei vor fi mângâiaţi!”

 Cât de des plângem pentru greşelile noastre în relaţia cu Dumnezeu? Cât de mult regretăm păcatele noastre? Cât de mult plângem pentru păcatele altora? Isus vorbeşte aici despre fericirea de a plânge, despre zâmbet şi lacrimi.Ce e cu Isus? El vrea să plâng pentru a fi fericit? Mai degrabă pare că El vrea să vedem că atunci când plângem după voia Lui văzându-ne unde suntem în relaţia noastră cu El, văzându-ne greşelile faţă de El, păcatele, atunci avem şi o temelie a schimbării. Din acel moment ne putem pocăi, putem renunţa la lucruri care ne despart de El şi să devenim fericiţi. Sunt două tipuri de tristeţe. Una e cauzată de lucruri care trec, de lume. Pierzi ceva sau pe cineva, Eşti focusat pe cum arăţi în faţa oamenilor. Nu eşti unde ai vrea să fii. Acest tip de tristeţe nu ne duce la schimbări radicale, la pocăinţă.

 2 Corinteni 7,10-11 “În adevăr, când întristarea este după voia lui Dumnezeu, aduce o pocăinţă care duce la mântuire şi de care cineva nu se căieşte niciodată; pe când întristarea lumii aduce moartea. Căci uite, tocmai intristarea aceasta a voastră, dupa voia lui Dumnezeu, ce frământare a trezit in voi! Şi ce cuvinte de dezvinovăţire! Ce mânie! Ce frică! Ce dorinţă aprinsă! Ce râvnă! Ce pedeapsă! În toate, voi aţi arătat că sunteţi curaţi în privinţa aceasta”

În viaţa fiecărui creştin există un moment în care realizează ce i-a cauzat lui Dumnezeu şi celor din jur păcatele făcute. Există un moment în care alegi să nu-ţi mai pese doar de tine ci de ceea ce ai provocat altora, lui Dumnezeu.  Tristeţea după voia lui Dumnezeu nu e una care este centrată pe noi ci pe alţii, pe El.

De multe ori ne complacem în atitudini bolnave faţă de rău. Ne spunem mândri, ei am făcut câteva lucruri rele, ce e rău în asta? Şi alţii fac la fel! Genul acesta de atitudine este una concentrată pe noi şi pe imaginea noastră în ochii altora.

De câte ori am plâns pentru păcatele altora? Parcă toată fiinţa noastră e construită în aşa fel încât să fugim de suferinţa altora. Nu vrem mai deloc să plângem pentru că-i vedem pe alţii suferind. Ca şi oameni avem această tendinţă de a ne izola, de a construi în jurul nostru o celulă soldiă care să ne ajute să nu fim atinşi de tristeţea, de necazurile altora. Imaginaţi-vă că ar apărea ceva magic în viaţa voastră care să vă deschidă cu adevărat odată ochii şi să vedeţi ce e de fapt în jurul vostru, să vedeţi toată suferinţa lumii, toată suferinţa celor din jur. Isus a văzut această suferinţă. Şi a plâns. A plâns de câteva ori pentru oameni, cu oamenii.

 Matei 23,37 „Ierusalime, Ierusalime, care omori pe proroci şi ucizi cu pietre pe cei trimişi la tine! De câte ori am vrut sa strâng pe copiii tăi cum îşi strânge găina puii sub aripi, şi n-aţi vrut!”

 Matei 9,36 „Când a văzut gloatele, I s-a facut milă de ele, pentru că erau necăjite şi risipite ca nişte oi care n-au păstor” 

Ar trebui să învăţăm să vedem şi noi lumea aşa cum a văzut-o El, să învăţăm în cele din urmă să plângem. Fără asta, fără să ne pese de oameni nu vom da nimic, suntem incapabili să oferim.

Mai uşor de observat e suferinţa fizică a oamenilor, dar mulţi suferă şi spiritual în egală măsură. Suferă fiind apăsaţi de păcate. Fiind pierduţi în păcate. Îşi pun straturi peste straturi de machiaje. Dacă ai reuşi să vezi cum e viaţa lor spirituală, unde sunt acolo, dacă ai ajunge să plângi pentru durerile din sufletul lor atunci ai face paşi spre ei pentru a-i ajuta. Să nu căutăm să devenim experţi în a ne întoarce privirea de la ce e în jur, ca şi cum nimic nu s-ar întâmpla, nimic să nu ne fisureze celula.

Creştinii au promisă mântuirea, au o relaţie cu Isus. Nu mulţi au asta şi multora le lipseşte cu adevărat. Lăsaţi-vă inima atinsă de suferinţele altora!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s