Crucea care ne uneşte

 „Vă îndemn, dar, fraţilor, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceţi trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească. Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi, prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită”, Romani 12,1-2

 Să nu-ţi pese de lumea care te înconjoară ci să-ţi pui trupul în slujba lui Dumnezeu. Ştim asta în mintea noastră, de multe ori avem asta şi în inimă, însă, atât de des suntem pe calea noastră, e vorba doar despre noi.

De ce să ne sacrificăm pentru Dumnezeu? De ce-L iubim? De ce să facem pentru El lucruri pe care mulţi le consideră ciudate? De ce să mergem împotriva curentului? De ce să fim atât de nebuni şi să ne întoarcem şi celălalt obraz atunci când suntem pălmuiţi? De ce să ne trezim şi să ne gândim la Dumnezeu şi la voia Sa? Datorită bisericiii, datorită unei persoane, a faptului că simţim noi că ar fi ceva bun, a faptului că facem tot posibilul pentru a părea ciudaţi în lume? De ce să servim? De ce să ne tot pocăim atunci când păcătuim?

 „Să ştie bine, dar, toată casa lui Israel, că Dumnezeu a făcut Domn şi Hristos pe acest Isus pe care L-aţi răstignit voi”. După ce au auzit aceste cuvinte, ei au rămas străpunşi în inimă şi au zis lui Petru şi celorlalţi apostoli: „Fraţilor, ce să facem?” „Pocăiţi-vă”, le-a zis Petru, „şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veţi primi darul Sfântului Duh. Căci făgăduinţa aceasta este pentru voi, pentru copiii voştri şi pentru toţi cei ce sunt departe acum, în oricâ de mare număr îi va chema Domnul Dumnezeul nostru”. Şi, cu multe alte cuvinte, mărturisea, îi indemna şi zicea: „Mântuiţi-vă din mijlocul acestui neam ticălos”. Cei ce au primit propovăduirea lui au fost botezaţi; şi, în ziua aceea, la numărul ucenicilor s-au adăugat aproape trei mii de suflete” Faptele Apostolilor 2,36-41

 Un moment istoric pentru Biserică, un timp victorios undeva în primul secol. Atunci 3.000 de oameni au fost botezaţi. De ce atât de mulţi de oameni au luat acea decizie? Pentru că Petru a reuşit să ţină o predică grozavă? Sigur a fost o predică foarte bună, dar sigur nu doar datorită acestei predici această mulţime a luat acea decizie. Un singur lucru i-a motivat: Isus. Acesta e şi motivul pentru care eşti şi tu, creştin printre creştini. Ai aflat odată despre Isus, ai descoperit cât de mult te iubeşte. De asta te-ai oprit poate din fumat la un moment dat, de asta ai pus capăt unei relaţii impure, ţi-ai schimbat modul de gândire, ai fost gata să schimbi totul în jurul tău.

Cei 12 apostoli au fost acolo. L-au văzut pe Isus atârnând pe cruce. A fost cu sigurnaţă un moment de o violenţă sălbatică., greu de văzut, ceva unic în viaţa lor. Le-a fost foarte greu. Lucrurile acestea ardeau în inima şi în minţile lor. Aceştia au vorbit ulterior toată viaţa lor doar despre Isus, despre cruce, despre ce s-a întâmplat pe Golgota.

 „Fiindcă propovăduirea crucii este o nebunie pentru cei ce sunt pe calea pierzării; dar pentru noi, care suntem pe calea mântuirii, este puterea lui Dumnezeu” 1 Corinteni 1,18

Ca şi creştini trebuie să ne întoarcem des la cruce. Când simţi că inima ta nu-L mai iubeşte pe Dumnezeu întoarce-te la cruce, când eşti prins de un păcat şi ţi-e greu să te desprinzi din gheara lui întoarce-te la cruce, când ai o problemă cu cineva şi ceva în tine nu vrea să o rezolve întoarce-te la cruce, când te întrebi care sunt darurile tale pentru a sluji şi nu ai o idee clară întoarce-te la cruce, de câte ori te întrebi de ce să ieşi din casă şi să te îndrepţi spre biserică aminteşte-ţi de cruce! Ea stă acolo de două mii de ani şi ne dă putere.

În 1986 la Cernobâl a avut loc o explozie. Una atomică. Toată zona aceea a fost radiată. În continuare nu e recomandat să fii acolo. Va mai trece ceva timp până vei putea intra în siguranţă în oraş. Crucea e cam la fel. Ea radiază cu aceeaşi intensitate întreaga sa putere. Nu se opreşte deloc, însă. Peste o sută, o mie, un milion de ani ea va radia aceeaşi putere. De asta suntem noi aici. Crucea ne uneşte. Ea ne demonstrează ce relaţii putem avea cu Dumnezeu, ce relaţii putem avea unii cu alţii, ea ne arată puterea Lui.

 „De la ceasul al şaselea până la ceasul al nouălea s-a făcut întuneric peste toată ţara. Şi pe la ceasul al nouălea, Isus a strigat cu glas tare: „Eli, Eli, lama sabactani?”, adică: „Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?” Unii din cei ce stăteau acolo, când au auzit aceste vorbe, au zis: „Strigă pe Ilie!” Şi îndată, unul din ei a alergat de a luat un burete, l-a umplut cu oţet, l-a pus într-o trestie şi I-a dat să bea. Dar ceilalţi ziceau: „Lasă să vedem dacă va veni Ilie să-L mântuiască”. Isus a strigat iarăşi cu glas tare şi Şi-a dat duhul. Şi îndată perdeaua dinăuntrul Templului s-a rupt în două, de sus până jos, pământul s-a cutremurat, stâncile s-au despicat, mormintele s-au deschis, şi multe trupuri ale sfinţilor care muriseră au înviat. Ei au ieşit din morminte, după învierea Lui, au intrat în sfânta cetate şi s-au arătat multora. Sutaşul şi cei ce păzeau pe Isus împreună cu el, când au văzut cutremurul de pământ şi cele întâmplate, s-au înfricoşat foarte tare şi au zis: „Cu adevărat, Acesta a fost Fiul lui Dumnezeu!” Acolo erau şi multe femei care priveau de departe; ele urmaseră pe Isus din Galileea, ca să-I slujească” Matei 27,45-55

 Trei ore de întuneric pe pământ apărute în mijlocul zilei. Ni se pare normal să nu vedem nopatea, dar e foarte greu să te obişnuieşti cu un întuneric profund apărut în mijlocul zilei. Gândiţi-vă puţin la reacţia oamenilor de atunci! Cred că erau înfricoşaţi. Catapeteasma era ruptă, pietrele despicate, mormintele goale, morţi în oraş, agitaţie. E ceva ce nu uiţi prea uşor. Toţi trebuie să fi fost şocaţi. Probabil se gândeau la sfârşitul lumii. Asta au văzut apostolii. Despre asta au vorbit. Noi nu am fost acolo, dar putem citi despre asta, despre puterea crucii. După ce vezi toate astea să vrei să-L slujeşti pe Dumnezeu vine natural, servitul e floare la ureche.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s