Puterea milei Tatălui

Să cădem din harul lui Dumnezeu nu e ceva atât de uşor cum ar fi unii tentaţi să creadă, lăudat fie Dumnezeu pentru asta.

 Am auzit o poveste despre un individ care traversa într-o noapte un râu îngheţat care nu-i era deloc familiar. Temându-se să nu cadă în apă în momentul în care gheaţa s-ar fi crăpat mergea foarte încet, atent la fiecare pas. Când a ajuns aproape de mijlocul acestui râu a început să audă un sunet ciudat şi să simtă anumite vibraţii pe suprafaţa gheţii. Presupunând că în acel moment gheaţa tocmai se crăpa şi că ar fi urmat să plutească de-a lungul râului s-a întins pe burtă pe gheaţă pentru ca greautatea corpului său să fie împărţită pe o suprafaţă mai mare. Zăcea acolo cu inima bătându-i cu putere, înspăimântat. Atunci când sunetul a devenit mai puternic în intensitatea, iar vibraţiile erau mai consistente, la scurt moment după a reuşit să vadă în lumina lunii o trăsură plină de oameni trasă de şase cai care se îndreptau în josul râului exact prin mijlocul acestuia. Gheaţa era mult mai groasă decât ar fi visat acest om că e. Cum este „gheaţa” harului lui Dumnezeu în mintea ta? Groasă sau subţire?

O poveste similară vorbeşte despre doi muncitori care au căzut şi au murit în primele zile din perioada construcţiei celebrului pod Golden Gate. Ceilalţi muncitori au refuzat să continue munca până în momentul în care ar fi urmat să se construiască o plasă de protecţie imediat sub zona în care ei îşi desfăşurau lucrările. Construcţia acesteia plase de protecţie şi asamblarea ei a costat compania care se ocupa de aceste lucrări mulţi bani şi timp, sau cel puţin asta a fost ideea pe care au avut-o în primă fază proprietarii acestei societăţi. Oricum, după ce această plasă de protecţie a fost montată s-a întâmplat că nimeni nu a mai căzut  şi astfel lucrarea a fost finalizată chiar înaintea termenului asumat în contrac, lucru care i-a făcut pe acţionarii companiei să recupereze atât banii cât şi timpul pierdut cu realizarea plasei de siguranţă. În mod sigur felul în care acest eveniment poate fi aplicat din punct de vedere spiritual este unul evident. Atât timp cât harul lui Dumnezeu este mai mult decât o plasă de siguranţă, putem vedea că dacă trăim mereu în frică, vom fi clipă de clipă presaţi, nefericiţi şi ineficienţi. Dacă înţelegem şi ne încredem în harul lui Dumnezeu, suntem liberi să muncim fericiţi şi productiv. Cât de fericit eşti tu în drumul tău alături de Domnul?

Aceste două poveşti au fost preluate din cartea „Romani, o inimă eliberată” de Gordon Ferguson

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s