Salvatorul de hoţi

Într-una din zilele de început ale Americii, un eveniment foarte dureros a avut loc în cadrul unei camere dintr-o şcoală. Având un temei foarte consistent pentru faptele lui, unul dintre elevi fura de la ceilalţi copii mâncarea pe care aceştia o aduceau pentru masa de prânz. Făcea acest lucru dimineaţa venind şi luând pacheţelele depozitate în vestiare de ceilalţi elevi. În cele din urmă, ceilalţi elevi au ajuns să fie atât de deranjaţi de acest lucru încât au cerut să aibă o întâlnire cu profesorul în care să discute această problemă presantă a pacheţelelor şterpelite. După o serie de discuţii aprinse, toţi elevii au stabilit că pedeapsa pentru hoţ, în cazul în care acesta va fi prins, să fie reprezentată de douăzeci de lovituri administrate de profesor cu „placa educaţiei”(o lopăţică de lemn cu mici găuri săpate de-a lungul ei)!

Câteva săptămâni mai târziu, profesorul a revenit în clădirea şcolii pentru a-şi lua pulovărul în pauza de după prima oră. Auzind un sunet uşor în interior, a intrat tăcut în clădire şi a mers direct către vestiare. Acolo l-a găsit pe hoţ, micuţul Johnny, luând mâncare din cutia cu sandwich-uri pentru masa de prânz a unui coleg. Acest copil firav era unul dintre cei mai mici copii din întreaga şcoală, având în jur de şapte anişori. Având în vedere că acesta începuse deja să plângă profesorul a început să-l ia la întrebări în legătură cu faptele sale.

Acesta a relatat printre suspine o poveste foarte tristă. Tatăl său tocmai murise cu nouă luni mai înainte, lăsând în urma sa o mamă văduvă şi alţi cinci copilaşi dintre care Johnny era cel mai în vârstă. A povestit despre cât erau de nevoiaşi şi ce cantitate mică de mâncare îşi permiteau să le ofere frăţiorilor săi mai mici. Spusese că el era lihnit de foame, iar după ce profesorul îl privi mai atent a realizat că nu minţea. Dar băiatul rămânea în continuare tot un hoţ şi ar fi trebuit adus în faţa celorlalţi elevi pentru a-şi primi pedeapsa stabilită pentru fapta sa.

Johnny plângea şi tremura în timp ce profesorul povestea cum a reuşit să descopere hoţul. În timp ce acesta se pregătea să-i administreze pedeapsa, un elev din spatele clasei a luat cuvântul. S-a descoperit că acest elev, Bob, era cel mai în vârstă elev din întreaga şcoală având 16 ani. S-a întâmplat ca tocmai prânzul lui să fi fost cel furat în acea zi. „Domnule profesor”, a spus acesta, „realizez că noi toţi am fost aici de acord să administrăm douăzeci de lovituri puternice cu lopăţica dumneavoastră. Dar, când am stabilit pedeapsa, am spus şi cine ar trebui să fie cel care să ia aceste lovituri?”

Profesorul i-a răspuns, „Ei bine, nu am făcut tocmai şi acest lucru, dar bănuiesc că fiecare dintre noi a presupus că hoţul va fi cel asupra căruia va fi administrată această pedeapsă”.

Elevul mai în vârstă a replicat, „Odată ce nu am stabilit cu exactitate cine va fi cel care va fi bătut ca vină pentu hoţie, aş dori să stau eu în locul micuţului Johnny şi să încasez aceste lovituri”. Cu un nod imens în gât, profesorul a încuviinţat şi a făcut un semn uşor băiatului să vină în faţă. Aşa cum era obiceiul, băiatul şi-a pus mâinile pe biroul profesorului şi s-a aplecat în faţa clasei. Atunci profesorul a început să-l lovească cât de tare a putut de douăzeci de ori.

După ce totul a luat sfârşit, profesorul plângea, elevii plângau de asemenea, iar micuţul Johhny era cel care plângea cel mai mult. Nici unul din cei care au luat parte la acest moment nu au uitat vreodată ce s-a întâmplat în acea zi. Johnny nu a mai furat niciodată, iar cel mai bun prieten al său din acel moment a devenit Bob, cel care a ales să ia pedeapsa care îi era datorată micuţului. Relaţia dintre cei doi a fost atât de puternică încât tot restul vieţii lor au fost ca nişte fraţi.

Reclame

Un gând despre „Salvatorul de hoţi

  1. Grozava povestea :). O reamintire a faptului ca Isus a facut cu mult mai mult decat Bob atunci cand a suferit pedeapsa pentru pacatele noastre, incasand nu douazeci de lovituri dureroase, ci moartea insasi…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s