Povestea unui toiag sau La ce foloseşte Biblia?

„Moise a răspuns şi a zis: „Iată că n-au să mă creadă, nici n-au să asculte de glasul meu. Ci vor zice: „Nu ţi S-a arătat Domnul!” Domnul i-a zis: „Ce ai în mână?” El a răspuns: „Un toiag.” Domnul a zis: „Aruncă-l la pământ.” El l-a aruncat la pământ, şi toiagul s-a prefăcut într-un şarpe. Moise fugea de el. Domnul a zis lui Moise: „Întinde-ţi mâna şi apucă-l de coadă.” El a întins mâna şi l-a apucat; şi şarpele s-a prefăcut iarăşi într-un toiag în mâna lui. „Iată”, a zis Domnul, „ce vei face ca să creadă că ţi S-a arătat Domnul Dumnezeul părinţilor lor, Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac şi Dumnezeul lui Iacov.”” Exod 4,1-5

Dumnezeu nu e doar Dumnezeu dincolo de noi, departe de noi. El este cu adevărat Tatăl nostru.

Moise vorbeşte cu El. Tatăl îi dă o misiune. O misiune pe care Moise o înţelege foarte bine. Ştie clar ce lucruri măreţe îl cheamă Dumnezeu să facă. Şi totuşi, este om. Trimis de Dumnezeu, cu Dumnezeu alături, Moise e chinuit de o întrebare. „Şi dacă nu mă vor crede?” De câte ori nu suntem noi exact la fel? Ne întrebăm dacă oamenii ne vor crede dacă vorbim de Isus, dacă nu ne vor lua în râs. Dumnezeu îi oferă lui Moise un semn. Îi oferă ablitatea de a face minuni în faţa lui Faraon şi în faţa evreilor. Şi alţi profeţi au avut această abilitate. Şi Isus a făcut minuni. Şi apostolii. Când Dumnezeu dă această putere o dă cu un scop. În primul rând ne arată cine e El, ne arată că El e Dumnezeu, se glorifică pe Sine. În al doilea rând convinge oamenii că unele mesaje vin de la El. Cum ar fi facă am putea face minuni în faţa familiei, a prietenilor noştri? Nu avem puterea asta. Nu putem să ne fixăm privirea pe cuptor şi să facem să apară acolo o gustare delicioasă din senin, iar apoi să-i spunem mamei stupefiate că, e o nimica toată, că asta vine de la Dumnezeu, Dumnezeu despre care tocmai aveai de gând să-i vorbeşti mai multe.

Cu toate acestea, Dumnezeu ne-a dat o putere la fel ca lui Moise. Ne-a lăsat Cuvântul Său. Avem în Cuvântul Lui puterea de a face miracole. Biblia e un miracol în sine, e cea care arată cel mai bine că Dumnezeu e Dumnezeu. Deci cum facem să le vorbim celor din jur, familiei, prietenilor despre El? Şi dacă nu ne vor crede? Aveţi toiagul, Cuvântul în mâini. Deschizând Biblia, de acolo, Îl poţi arăta pe Dumnezeu oamenilor. Acest miracol schimbă vieţi. A schimbat-o pe a mea. A făcut acelaşi lucru şi cu tine. A fost o vreme în viaţa noastră când L-am descoperit pe Dumnezeu din Biblie, când am înţeles că El e mult mai mult decât Creatorul acestei lumi, al nostru. Şi Dumnezeu foloseşte Biblia în mâinile noastre la fel cum a folosit Moise toiagul. Pentru a da un semn. Pentru a arăta cât de mare este.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s