Harta

O zi pe fugă într-un oraş aglomerat cu întâlniri care nu pot fi ratate. O maşină în mijlocul traficului nebun. Un soţ la volan, o soţie cu o hartă în dreapta. Degetele şoferului ticăie a nerăbdare lovind cadrul volanului. Soţia descoperă o soluţie! Un drum lăturalnic, o scurtătură şi iată, în maximum două minute vor fi la întâlnire, poate chiar mai devreme. Soţul iese din coloana de maşini, virează dreapta şi înaintează ţanţoş pe cărarea care ducea la comoară. Iată cum stătuse ea acolo pitită pe hartă fără să o bage cineva în seamă! După câteva sute de metri, însă, în mijlocul străduţei se înalţă falnic un ditamai garajul de toată frumuseţea. Cei care au făcut harta se pare că nu s-au consultat şi cu cei care au conceput acest garaj. Familia din maşină îşi doreşte cu orice preţ să ajungă la întâlnire. Urmau să întâlnească o persoană foarte importantă pentru ei. Ce fac? Renunţă la tot şi se întorc acasă sperând că vor mai putea încerca altădată? Nu fac asta. Ţin mult să fie la întâlnire. Aşadar, se întorc în şirul gros de maşini. Înaintează lent. Vor întârzia, dar vor fi acolo.

Biblia e şi ea ca o hartă. E o hartă perfectă. Ne duce acolo unde trebuie să fim. Vor fi însă şi drumuri pe care alţii vor fi construit probabil un ditamai garajul. În mijlocul străzii. Pe strada ta spre destinaţia dorită. Ceva îţi blochează drumul. Trebuie să renunţi să ajungi la destinaţia ta? Nu, trebuie să luptăm, să căutăm, să alergăm, să ne încadrăm pe drumul care ne duce acolo.

Uneori avem dorinţa de a face voia lui Dumnezeu. Avem în inimă asta. Şi ascultăm prieteni despre cum să facem asta, ascultăm de bătrâni înţelepţi, urmărim programe speciale cu zeci de specialişti strânşi undeva într-un studio Discovery Channel şi urmăm acest căi spre Dumnezeu. Şi apar momente în care ceva nu merge, în care ne înfundăm. Facem asta în condiţiile în care am fi putut merge direct la Biblie, la harta originală. Folosiţi-o! Ascultaţi de ea! Aşa Îl iubiţi pe Dumnezeu. El, exact ca un Tată aşteaptă să-L asculţi. Vrea din toată inima Lui binele tău!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s