Despre poveri

„Căci dragostea de Dumnezeu stă în păzirea poruncilor Lui. Şi poruncile Lui nu sunt grele” 1 Ioan 5,3

Atât de mulţi spun de atât de multe ori că a asculta de Dumnezeu e o sarcină grea, că e o povară greu de dus. Pare atât de imposibil să renunţ la mine, să renunţ la atât de multe lucruri atât de uşor de făcut! E atât de uşor să stăm şi să ne gândim doar la ceea ce vrem noi, să nu ne raportăm la Dumnezeu, la dreptate, la cei din jur! Ni se pare o povară să facem voia lui Dumnezeu, să facem binele.

Cineva a băut ani la rând. Vrea să renunţe. Ficatul îi face probleme grave, iar comportamentul său nu mai e demult la categoria „genul acesta de om doream să fiu”. Şi-a neglijat familia, copiii. Nu poate renunţa atât de uşor la alcool. Asta e o povară. Altcineva a luat droguri. A intrat într-un grup de prieteni cărora îi pasă de el atât timp cât împart cantintatea de droguri plătită atât de scump. Vrea să iasă de acolo. Răneşte oameni în jur. E greu. Asta e o povară. Cineva a început să fumeze la o petrecere. A făcut-o pentru impresie. A lăsat uşor ţigara să intre în viaţa lui şi aşa a ajuns să o primească cu braţele deschise ani la rând. Vrea să renunţe. Cheltuie mult inutil. Respiraţia îi e greoaie, nu poate face efort deloc. Întregul organism ţipă. Nu poate. E greu. Asta e o povară. Altcineva e căsătorit. A apelat în glumă la nişte materiale pornografice cândva. În timp a creat o dependenţă din asta. Îi e greu să-şi mai poată aprecia în vreun fel soţia ca om. E o bucată de carne acum. E ca într-o mlaştină şi îi e greu să iasă de acolo. Asta e o povară. Cineva minte. A minţit azi, ieri, nici el nu mai ştie ce e adevărat. Luptă să ascundă minciuni, naşte alte minciuni. Nu mai ştie minciunile de ieri. Asta e o povară.

Să aculţi de Dumnezeu e cea mai bună viaţă posibilă pe care o putem avea. Uneori poate îţi vei spune că e greu să faci asta. Vei alege soluţii mai uşoare. Şi iată greul de-abia atunci va veni! Poverile atunci apar. Departe de El. Să faci binele, să faci lucrurile corecte e o luptă, dar nu o povară. Povara e să nu le faci.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s