Ziua în care ne-am cunoscut Tata

În Dumnezeu avem în primul rând un Tată. Un Tată minunat. Din păcate, însă, în foarte multe cazuri, ne e atât de teamă să facem cunoştinţă cu El. Suntem ca şi cum un copil care nu şi-a cunoscut niciodată părintele ajunge într-o zi în faţa uşii acestuia. Ştie că acolo e Tatăl după dorul căruia tânjea. Vrea să-L cunoască. Are atâtea să-i spună. Capul îi este inundat de întrebări, de scenarii, de frică. Şi stăm aşa ore în şir în faţa uşii. Dar rămânem blocaţi în starea asta. Nu îndrăznim să ciocănim niciodată, nu păşim peste pragul uşii. Ca şi creştini cel mai frumos lucru este acesta. Să-L cunoaştem pe Dumnezeu, să-L vedem aşa cum e El.

Moise şi-a dorit imens să vadă slava lui Dumnezeu. După ce a ales să facă voia Lui fusese martorul unor lucruri minunate. Scosese poporul din Egipt. Văzuse Marea Roşie despicându-se în faţa lui. Acum era în mijlocul pustiei. Construiseră cu toţii un cort după planul lui Dumnezeu şi Moise vorbea cu El zi de zi. Dar chiar şi aşa Moise vrea mai mult. Spune „Doamne, vreau să văd doar o parte din Tine, din ceea ce eşti Tu!” Dumnezeu spune că va putea vedea doar o mică parte din slava Lui. Moise ajunge să vadă doar locul prin care trecuse El, dar după aceasta faţa lui strălucea atât de are încât oamenii din popor au fost nevoiţi să-i acopere chipul. Imaginaţi-vă că sunteţi voi în locul lui Moise! Sau că mâine la ora 10.00 ai avea întâlnire cu Dumnezeu. Cum te-ai pregăti pentru această întâlnire?

„Cum doreşte un cerb izvoarele de apă, aşa Te doreşte sufletul meu pe Tine, Dumnezeule! Sufletul meu însetează după Dumnezeu, după Dumnezeul cel Viu; când mă voi duce şi mă voi arăta înaintea lui Dumnezeu?” Psalm 42,1-2

David îşi dorea şi el acelaşi lucru. El spune că sufletul lui e atât de însetat după El! Spune că întreaga fiinţă a sa tânjeşte după momentul în care Îl va întâlni.

„Ba încă şi acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, faţă de preţul nespus de mare al cunoaşterii lui Hristos Isus, Domnul meu. Pentru El am pierdut toate şi le socotesc ca un gunoi, ca să câştig pe Hristos şi să fiu găsit în El, nu având o neprihănire a mea pe care mi-o dă Legea, ci aceea care se capătă prin credinţa în Hristos, neprihănirea pe care o dă Dumnezeu, prin credinţă. Şi să-L cunosc pe El şi puterea învierii Lui, şi părtăşia suferinţelor Lui, şi să mă fac asemenea cu moartea Lui; ca să ajung cu orice chip, dacă voi putea, la învierea din morţi” Filipeni 3,8-11

Pavel ardea de aceeaşi dorinţă. El spune că orice altceva comparat cu asta e doar un gunoi. Dorinţa acestor oameni ne minunează. Dorinţa de a-L vedea pe Dumnezeu, de a-L cunoaşte mai bine, în toată slava Sa, în toată puterea. Putem să-L cunoaştem pe Dumnezeu citind Biblia. Îl cunoaştem, dar avem momente în care ne comportăm exact cum s-a comportat Filip.

„”Doamne”, I-a zis Filip, „arată-ne pe Tatăl, şi ne este de ajuns.” Isus i-a zis: „De atâta vreme sunt cu voi şi nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl. Cum zici tu, dar: „Arată-ne pe Tatăl”?” Ioan 14,8-9

Filip umblase cu Isus de mult timp. Dar Isus îi spune că, chiar şi aşa, nu Îl cunoaşte. Doar faptul că citim Biblia nu înseamnă că-L ştim pe Dumnezeu. Trebuie să facem mai multe eforturi pentr a-L cunoaşte cu adevărat. Amintiţi-vă de ucenicii care mergeau ăn drum spre Emaus. (Luca 24) Isus mergea alături de ei, dar ei  nu-L recunosc. De ce? Era o ceaţă atât de deasă şi nu aveau o imagine desluşită în faţa ochilor? Se pare că nu. Mai degrabă nu reuşesc să-L recunoască pe Isus pentru că aveau inimile dezamăgite, pline de îndoieli. Îşi pierduseră credinţa şi acum îşi concentrau privirile doar pe ei înşişi. Când suntem şi noi în situaşia lor, când trecem prin aceeaşi stare, nu mai reuşim să-L vedem clar pe Tata. Şi mie mi s-a întâmplat să fug din Ierusalim exact cum fac aceşti doi ucenici. Şi eu mă îndoiam şi nu aveam deloc o imagine clară despre Dumnezeu. Acesta e şi motvul pentru care Pavel se roagă fierbinte ca să-L cunoaştem clar, aşa cum e El.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s