Peisaj din Rai

„Atunci Împăratul va zice celor de la dreapta Lui: „Veniţi binecuvântaţii Tatălui Meu de moşteniţi Împărăţia care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii” Matei 25,34

Tot ceea ce ne înconjoară se învecheşte. Toate lucrurile luate în particular. Dar natura are o particularitate. Pământul în totalitate a fost creat de Dumnezeu la început şi e în continuare atât de frumos! Raiul a fost creat la fel, la început, de Dumnezeu. A creat de la început un loc în care să fie cu noi. Asta e casa noastră, casa pe care a creat-o pentru noi.

Ni se întâmplă atunci când călătorim perioade îndelungate, poate câteva săptămâni să ne fie atât de dor de casa noastră! Să nu ne dorim decât să fim pe canapeaua noastră. Indiferent cât de frumos ar fi în locul în care suntem tot ce ştim e că suntem departe. Departe de televizorul nostru, de bucătăria noastră, de ceea ce e al nostru, de ceea ce ne aparţine. Şi Raiul e la fel. E împărăţia creată pentru tine de la întemeierea lumii, e al tău, e pentru tine.

Gândiţi-vă la un hotel. Când comanzi o cameră primeşti practic o serie de lucruri obişnuite, de strictă necesitate. Ai un pat, o baie, un frigider, un televizor. Dacă plăteşti mai mult poţi avea nişte lucruri suplmentar, sau de o calitate superioară. Poţi avea de exemplu jacuzzi în loc de baie. Dar în nici un caz nu va fi ceea ce vrei tu cu adevărat. Nu va fi un televizor aşa cum îl visezi tu. Va fi ceva din dotarea hotelului. Imaginaţi-vă, însă, un hotel care te aşteaptă pe tine special. Camera e plătită deja de altcineva pentru tine, iar managerul hotelului te sună şi-ţi spune că va amenaja camera exact după dorinţele tale. Va pune acolo exact tot ceea ce vrei tu. Ulterior vor pregăti o cameră exact după dorinţele tale. E a ta. Creată pentru tine, cu numele tău, un loc al tău.

Asta a făcut Dumnezeu. A creat un loc pentru tine. Un loc al tău. Un loc pe care nu-l vei plăti ci-l vei moşteni. Va fi al tău nu pentru că ai muncit atât de bine încât să-l meriţi ci pentru că te-ai născut într-un anumit loc, ai o rudă extraordinară care îţi oferă toate aceste lucruri ca urmare a relaţiei dintre voi.

Crescând în cunoaşterea lui Dumnezeu trecem prin ce au trecut cei doi ucenici din drumul spre Emaus(Luca 24). Viaţa ni se schimbă şi ajungem într-un punct în care Îl vedem clar pe Isus.

„Apoi am văzut un cer nou şi un pământ nou; pentru că cerul dintâi şi pământul dintâi pieriseră, şi marea nu mai era. Şi eu am văzut coborându-se din cer, de la Dumnezeu, cetatea sfântă, Noul Ierusalim, gătită ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei. Şi am auzit un glas tare care ieşea din scaunul de domnie şi zicea: „Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, şi ei vor fi poporul Lui, şi Dumnezeu însuşi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor. El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.” Cel ce şedea pe scaunul de domnie a zis: „Iată, Eu fac toate lucrurile noi.” Şi a adăugat: „Scrie, fiindcă aceste cuvinte sunt vrednice de crezut şi adevărate.” Apoi mi-a zis: „S-a isprăvit! Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul. Celui ce îi este sete îi voi da să bea fără plată din izvorul apei vieţii. Cel ce va birui va moşteni aceste lucruri. Eu voi fi Dumnezeul lui, şi el va fi fiul Meu” Apocalipsă 21,1-7

Gândeşte-te la o ţară în care Dumnezeu ţi-e vecin! Când Îl vedeţi clar întoarceţi-vă la Ierusalim! Cum fac şi cei doi ucenici. Lui Dumnezeu îi e atât de dor de tine!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s