Dumnezeu ne invata si pe noi iertarea

La fiecare sapte ani, sa dai iertare. (Deut.15:1)

Si iata cum se va face iertarea. Cand se va vesti iertarea in cinstea Domnului, orice creditor, care va fi imprumutat pe aproapele sau, sa-i ierte imprumutul, sa nu sileasca pe aproapele sau si pe fratele sau sa-i plateasca datoria. (Deut.15:2)

Vei putea sa silesti pe strain sa-ti plateasca; dar sa ierti ce ai la fratele tau. (Deut.15:3)

Vezi sa nu fii asa de rau ca sa zici in inima ta: „Ah! se apropie anul al saptelea, anul iertarii!” Vezi sa n-ai un ochi fara mila pentru fratele tau cel lipsit si sa nu-i dai. Caci atunci el ar striga catre Domnul impotriva ta, si te-ai face vinovat de un pacat: (Deut.15:9)

Moise le-a dat porunca aceasta: „La fiecare sapte ani, pe vremea anului iertarii, la sarbatoarea Corturilor, (Deut.31:10)

E atat de important sa invatam si noi iertarea! Gandeste-te la asta! Isus e pe cruce, mainile ii sunt gaurite de cuie, e spanzurat pe lemn, Il doare aboslut totul. In jurul Lui o multime care isi bate joc de El. Unii joaca zaruri sa-I castige hainele. Un singur ucenic mai e in preajma. Pana si oamenii care vor muri alaturi de El in urmatoarea clipa isi bat joc de El. Ai putea spune ca Isus a murit cu ceva amaraciune in suflet, ranit de tot tratamentul acesta. Asa face El? Nu prea. Mai degraba face un lucru pomenit des in Bilbie. Se uita la oameni si-i iubeste, lupta pentru ei, pentru cei ce-L lovesc. Ii spune lui Dumnezeu „Tata, stiu ca ce-Mi fac e groaznic, ca te doare mult, dar Ii stiu, i-am vazut! Bietii de ei, nu-şi dau seama ce fac! Iarta-i!” Sunt sigur ca El i-a iertat. Sunt sigur ca Dumnezeu le-a mai dat o sansa. O parte din toata acea multime se va boteza cateva zile mai tarziu dupa predica lui Petru.

si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri (Mat.6:12)

Daca iertati oamenilor greselile lor, si Tatal vostru cel ceresc va va ierta greselile voastre. (Mat.6:14)

Dar daca nu iertati oamenilor greselile lor, nici Tatal vostru nu va va ierta greselile voastre. (Mat.6:15)

Atunci Petru s-a apropiat de El si I-a zis: „Doamne, de cate ori sa iert pe fratele meu cand va pacatui impotriva mea? Pana la sapte ori?” (Mat.18:21)

Si, cand stati in picioare de va rugati, sa iertati orice aveti impotriva cuiva, pentru ca si Tatal vostru care este in ceruri sa va ierte greselile voastre. (Marc.11:25)

Dar, daca nu iertati, nici Tatal vostru care este in ceruri nu va va ierta greselile voastre.” (Marc.11:26)

Nu judecati, si nu veti fi judecati; nu osanditi, si nu veti fi osanditi; iertati, si vi se va ierta. (Luc.6:37)

si ne iarta noua pacatele noastre, fiindca si noi iertam oricui ne este dator; si nu ne duce in ispita, ci izbaveste-ne de cel rau.” (Luc.11:4)

Si, chiar daca pacatuieste impotriva ta de sapte ori pe zi, si de sapte ori pe zi se intoarce la tine si zice: „Imi pare rau!”, sa-l ierti.” (Luc.17:4)

Dimpotriva, fiti buni unii cu altii, milosi si iertati-va unul pe altul, cum v-a iertat si Dumnezeu pe voi in Hristos. (Efes.4:32)

Ingaduiti-va unii pe altii, si daca unul are pricina sa se planga de altul, iertati-va unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, asa iertati-va si voi. (Col.3:13)

asa ca, acum, este mai bine sa-l iertati si sa-l mangaiati, ca sa nu fie doborat de prea multa mahnire. (2Cor.2:7)

Dar pe cine iertati voi, il iert si eu. In adevar, ce am iertat eu – daca am iertat ceva – am iertat pentru voi, in fata lui Hristos, (2Cor.2:10)

Reclame

Un gând despre „Dumnezeu ne invata si pe noi iertarea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s