Dumnezeul celei de-a doua sanse

Imagineaza-ti o familie! Un tata are un baietel. Vine acasa si afla de la vecini ca baietelul a furat jucaria vecinului, a scuipat un copil, si a mai vorbit foarte urat. Ce crezi ca isi doreste cel mai mult tatal in situatia asta? Eu cred ca daca e vorba de un tata bun, cel mai important lucru la care se poate gandi e ca fiul sa inteleaga ca a gresit, sa-i para rau si sa se schimbe. Cam asa Il vad si pe Dumnezeu. Nu cred ca primul lucru la care se gandeste e cum sa ne pedepseasca mai crunt. Sa ne amintim de dragostea Lui pentru oamenii din Ninive la care il trimite pe proorocul Iona. Ii iubea atat pe acei oameni care nu-L cautau deloc, care se inchinau la toti idolii posibili si faceau toate lucrurile groaznice de pe fata pamantului. Ii iubea atat de mult incat Iona nu poate intelege deloc asta. Iona voia ca El sa-i pedepseasca. Dumnezeu vrea sa le mai dea o sansa si-l pune pe Iona sa le vorbeasca. In mod ciudat oamenii aia se pocaiesc. O sa las aici cateva versete care arata cum cauta Dumnezeu sa ne tot dea mereu si mereu o a doua sansa.

Poate ca in mijlocul cetatii sunt cincizeci de oameni buni: ii vei nimici oare si pe ei si nu vei ierta locul acela din pricina celor cincizeci de oameni buni, care sunt in mijlocul ei? (Fac.18:24)

Si Domnul a zis: „Daca voi gasi in Sodoma cincizeci de oameni buni in mijlocul cetatii, voi ierta tot locul acela din pricina lor.” (Fac.18:26)

Cutreierati ulitele Ierusalimului, uitati-va, intrebati si cautati in piete, daca se gaseste un om, daca este vreunul care sa infaptuiasca ce este drept, care sa se tina de adevar, si voi ierta Ierusalimul. (Ier.5:1)

A doua zi, Moise a zis poporului: „Ati facut un pacat foarte mare. Am sa ma sui acum la Domnul: poate ca voi capata iertare pentru pacatul vostru.” (Exod.32:30)

Si Domnul a zis: „Iert cum ai cerut. (Num.14:20)

Se va ierta intregii adunari a copiilor lui Israel si strainului care locuieste in mijlocul lor, caci tot poporul a pacatuit fara voie. (Num.15:26)

Domnul a ascultat pe Ezechia si a iertat poporul. (2Cron.30:2)

ai iertat nelegiuirea poporului Tau (Ps.85:2)

Astfel, nelegiuirea lui Iacov a fost ispasita; si iata rodul iertarii pacatului lui: Domnul a facut toate pietrele altarelor ca niste pietre de var prefacute in tarana; idolii Astarteii si stalpii soarelui nu se vor mai ridica. (Isa.27:9)

Niciun locuitor nu zice: „Sunt bolnav!” Poporul Ierusalimului capata iertarea faradelegilor lui. (Isa.33:24)

In zilele acelea, in vremea aceea – zice Domnul – se va cauta nelegiuirea lui Israel, si nu va mai fi, si pacatul lui Iuda, si nu se va mai gasi; caci voi ierta ramasita pe care o voi lasa. (Ier.50:20)

Uneori El e Cel care ne cauta circumstante atenuante. E acolo sa ne inteleaga mai mult decat sa ne condamne. Nu e un judecator nedrept care-si freaca mainile de placere la ideea ca ne va pedepsi. E mai degraba un Tata iubitor care nu stie cum sa ne mai salveze.

dar daca tatal ei nu-i da voie in ziua cand ia cunostinta de juruinta ei, toate juruintele ei si toate fagaduintele cu care se va fi legat ea, nu vor avea nicio tarie; si Domnul o va ierta, pentru ca nu i-a dat voie tatal ei. (Num.30:5)

dar daca barbatul ei nu-i da voie in ziua cand ia cunostinta de juruinta ei, el va desfiinta juruinta, pe care a facut-o, si cuvantul scapat de pe buzele ei, cu care s-a legat ea; si Domnul o va ierta. (Num.30:8)

dar daca barbatul ei nu le primeste in ziua cand afla de ele, orice juruinta si orice fagaduinta iesite de pe buzele ei nu vor mai avea niciun pret, barbatul ei nu le-a primit; si Domnul o va ierta. (Num.30:12)

Imagineaza-te intr-o sala de judecata! Sa spuneam ca esti vinovat. Ce ai zice daca judecatorul care ar aparea in fata ta te-ar chema in fata si ti-ar sopti la ureche ce trebuie sa faci ca sa capeti iertare. Asa Il vad in unele situatii pe Dumnezeu.

Nimic din ce va fi blestemat ca sa fie nimicit cu desavarsire, sa nu se lipeasca de mana ta, pentru ca Domnul sa Se intoarca din iutimea maniei lui, sa Se indure de tine, sa te ierte si sa te inmulteasca, dupa cum a jurat lucrul acesta parintilor tai, (Deut.13:17)

Reclame

Un gând despre „Dumnezeul celei de-a doua sanse

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s