Dumnezeul iertarii

Cum e descris Dumnezeu in ceea ce priveste iertarea? E asa cum ni-l prezinta uneori diavolul sau diverse ganduri, sentimente? Nu stiu ce e in inimile voastre. Iata, insa, ce spune Biblia despre El!

Vechiul Testament

daca poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga si va cauta fata Mea, si se va abate de la caile lui rele – il voi asculta din ceruri, ii voi ierta pacatul si-i voi tamadui tara. (2Cron.7:14)

Aici si in multe alte locuri pare a fi prezentata o serie de pasi pentru a primi iertarea. Cred ca sunt mai degraba lucruri care ne ajuta pe noi. Dumnezeu nu vrea doar sa ne ierte(lucru pe care il poate face si fara ca noi sa ne smerim, sa ne rugam, sa-l cautam), ci vrea mai mult decat atat sa ne intinda o mana de ajutor si sa ne ajute sa nu mai gresim. Or, lucrurile enumerate aici cred ca ne ajuta enorm in sensul asta. Las aici si un verset in sensul asta. O sa mai repet versetul asta. Daca ierti pe cel rau, el totusi nu invata neprihanirea, se deda la rau in tara in care domneste neprihanirea si nu cauta la maretia Domnului. (Isa.26:10)

Caci o mare parte din popor, multi din Efraim, Manase, Isahar si Zabulon, nu se curatasera si au mancat pastile nu dupa cele scrise. Dar Ezechia s-a rugat pentru ei, zicand: „Domnul, care este bun, sa ierte pe toti (2Cron.30:1)

n-au vrut sa asculte si au dat uitarii minunile pe care le facusesi pentru ei. Si-au intepenit grumazul; si, in razvratirea lor, si-au pus o capetenie ca sa se intoarca in robia lor. Dar Tu, Tu esti un Dumnezeu gata sa ierti, indurator si milostiv, incet la manie si bogat in bunatate. Si nu i-ai parasit (Neem.9:17)

Ma coplesesc nelegiuirile: dar Tu vei ierta faradelegile noastre. (Ps.65:3)

Caci Tu esti bun, Doamne, gata sa ierti si plin de indurare cu toti cei ce Te cheama (Ps.86:5)

Doamne Dumnezeul nostru, Tu i-ai ascultat; ai fost pentru ei un Dumnezeu iertator, dar i-ai pedepsit pentru greselile lor. (Ps.99:8)

Versetul acesta e foarte provocator. In 2 Samuel 12,13-14 Dumnezeu ii spune lui David dupa ce se caieste de pacatul lui ca ii iarta pacatul, dar in acelasi timp il anunta ca se va intampla ceva rau, copilul lui va muri. Dumnezeu ne iarta pacatele, dar de multe ori acestea au efecte, inevitabile. Si e minunat ca Dumnezeu pe langa faptul ca e bun si ne iarta e si drept, chiar daca asta ne doare. Gandeste-te la o situatie cum e cea a lui David aici. Omorase un om, isi batuse joc de o femeie. Dumnezeu ii spune ca l-a iertat, dar ca va suferi consecintele faptelor lui. O sa repet cum am promis versetul din Isaia. Daca ierti pe cel rau, el totusi nu invata neprihanirea, se deda la rau in tara in care domneste neprihanirea si nu cauta la maretia Domnului. (Isa.26:10)

Uneori Dumnezeu ne lasa sa vedem consecintele pacatelor noastre pentru a putea sa ne dam seama ce inseamna iertarea Lui.

ca sa-ti aduci aminte de trecut si sa rosesti, si sa nu mai deschizi gura de rusine, cand iti voi ierta tot ce ai facut, zice Domnul Dumnezeu.” (Ezec.16:63)

Dar la Tine este iertare, ca sa fii de temut. (Ps.130:4)

Sa se lase cel rau de calea lui, si omul nelegiuit sa se lase de gandurile lui, sa se intoarca la Domnul care va avea mila de el, la Dumnezeul nostru care nu oboseste iertand” (Isa.55:7)

Intoarceti-va, copii razvratiti, si va voi ierta abaterile.” – „Iata-ne, venim la Tine, caci Tu esti Domnul Dumnezeul nostru. (Ier.3:22)

Niciunul nu va mai invata pe aproapele sau pe fratele sau zicand: „Cunoaste pe Domnul!”, ci toti Ma vor cunoaste, de la cel mai mic pana la cel mai mare, zice Domnul; caci le voi ierta nelegiuirea si nu-Mi voi mai aduce aminte de pacatul lor.” (Ier.31:34)

Ii voi curata de toate nelegiuirile pe care le-au savarsit impotriva Mea, le voi ierta toate nelegiuirile prin care M-au suparat si prin care s-au razvratit impotriva Mea. (Ier.33:8)

La Domnul Dumnezeul nostru insa este indurarea si iertarea, caci impotriva Lui ne-am razvratit! (Dan.9:9)

Care Dumnezeu este ca Tine, care ierti nelegiuirea si treci cu vederea pacatele ramasitei mostenirii Tale? – El nu-Si tine mania pe vecie, ci Ii place indurarea! (Mica.7:18)

Iarta, dar, faradelegea poporului acestuia, dupa marimea indurarii Tale, cum ai iertat poporului acestuia din Egipt pana aici.” (Num.14:19)

Noul Testament

Adevarat va spun ca toate pacatele si toate hulele pe care le vor rosti oamenii li se vor ierta (Marc.3:28)

Pentru ca le voi ierta nelegiuirile si nu-Mi voi mai aduce aminte de pacatele si faradelegile lor.” (Evr.8:12)

Reclame

Un gând despre „Dumnezeul iertarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s