Lucrarea de iertare a lui Isus

Doar un om fara prihana ar vorbi cu El, si as fi iertat pentru totdeauna de Judecatorul meu. (Iov.23:7)

Isus e „pila” cea mai mare pe care o avem in fata unui Dumnezeu care, la fel de mult cum e iubire, e si dreptate. Ei, „pila” asta ne ajuta mult de tot. E un tip care ne stie cat de slabi suntem, ne stie din proprie experienta si din acest motiv lupta neincetat in a ne apara. Isus are in primul rand lucrul cel mai de pret pentru a fi iertati, plata necesara si suficienta pentru greselile noastre.

caci acesta este sangele Meu, sangele legamantului celui nou, care se varsa pentru multi, spre iertarea pacatelor. (Mat.26:28)

in care avem rascumpararea, prin sangele Lui, iertarea pacatelor. (Col.1:14)

In El avem rascumpararea, prin sangele Lui, iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului Sau (Efes.1:7)

Ce e vestea buna? Faptul ca suntem mantuiti, ca mantuirea e gata pentru noi, ca putem merge sa o luam. Isus ne-a pregatit tocmai acest lucru. Iertarea si astfel posibilitatea unei relatii cu Tatal.

si sa dai poporului Sau cunostinta mantuirii, care sta in iertarea pacatelor lui; (Luc.1:77)

Si sa se propovaduiasca tuturor neamurilor, in Numele Lui, pocainta si iertarea pacatelor, incepand din Ierusalim. (Luc.24:47)

Pe acest Isus, Dumnezeu L-a inaltat cu puterea Lui si L-a facut Domn si Mantuitor, ca sa dea lui Israel pocainta si iertarea pacatelor. (Fapt.5:31)

Si darul fara plata nu vine ca prin acel unul care a pacatuit; caci judecata venita de la unul a adus osanda; dar darul fara plata, venit in urma multor greseli, a adus o hotarare de iertare. (Rom.5:16)

…Astfel, dar, dupa cum printr-o singura greseala a venit o osanda care a lovit pe toti oamenii, tot asa, printr-o singura hotarare de iertare a venit pentru toti oamenii o hotarare de neprihanire care da viata. (Rom.5:18)

ca sa le deschizi ochii, sa se intoarca de la intuneric la lumina, si de sub puterea Satanei la Dumnezeu; si sa primeasca, prin credinta in Mine, iertare de pacate si mostenirea impreuna cu cei sfintiti.” (Fapt.26:18)

Vestea buna ti-a fost vestita.

Va scriu, copilasilor, fiindca pacatele va sunt iertate pentru Numele Lui. (1Ioan.2:12)

Ferice de cel cu faradelegea iertata si de cel cu pacatul acoperit! (Ps.32:1)

„Ferice”, zice el, „de aceia ale caror faradelegi sunt iertate si ale caror pacate sunt acoperite! (Rom.4:7)

Ioan Botezatorul a pregatit Calea Domnului vestind iertarea, practicand botezul spre spalarea de pacate. Asta e calea lui Dumnezeu. Ioan a pregatit drumul spre iertare.

a venit Ioan care boteza in pustiu, propovaduind botezul pocaintei spre iertarea pacatelor. (Marc.1:4)

Si Ioan a venit prin tot tinutul din imprejurimile Iordanului si propovaduia botezul pocaintei, pentru iertarea pacatelor, (Luc.3:3)

Isus poate ierta si a venit sa ierte pe cei care cauta iertare.

„Cum vorbeste Omul acesta astfel? Huleste! Cine poate sa ierte pacatele decat numai Dumnezeu?” (Marc.2:7)

Dar, ca sa stiti ca Fiul omului are putere pe pamant sa ierte pacatele (Marc.2:10)

Carturarii si fariseii au inceput sa carteasca si sa zica in ei insisi: „Cine este Acesta, de rosteste hule? Cine poate sa ierte pacatele decat singur Dumnezeu?” (Luc.5:21)

De aceea iti spun: pacatele ei, care sunt multe, sunt iertate; caci a iubit mult. Dar cui i se iarta putin iubeste putin.” (Luc.7:47)

Apoi a zis femeii: „Iertate iti sunt pacatele!” (Luc.7:48)

Pe voi, care erati morti in greselile voastre si in firea voastra pamanteasca netaiata imprejur, Dumnezeu v-a adus la viata impreuna cu El, dupa ce ne-a iertat toate greselile. (Col.2:13)

„Pocaiti-va”, le-a zis Petru, „si fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Isus Hristos, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfantului Duh. (Fapt.2:38)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s