Rugaciuni din partea unor oameni ca Dumnezeu sa nu ierte

Uneori suntem in situatia de a nu-L intelege pe Dumnezeu. Nu putem iubi ca El si ni se pare nedrept ca El sa iubeasca atat. Sunt momente in care nu am vrea ca Dumnezeu sa ierte. Citisem povestea unui tip care fusese campion Kung Fu, ulterior garda de corp. Sotia lui a murit intr-un accident de masina Dupa viata lui a devenit un haos. Ucisese, se purta cu o violenta stupida. Fiind insarcinat cu paza facea abuz de puterea lui. In urma unei crime a fost inchis in una din cele mai sigure inchisori din lume. Dupa ceva timp luase legatura cu un pastor de acolo. I-a vorbit de Isus. Usor a inceput sa-si dea seama ce e viata lui, cat de mult a gresit. A plans zile intregi. Dupa a luat decizia de a-L urma pe Dumnezeu. Si-a incheiat pedeapsa. Acum e crestin si merge peste tot in lume vorbind despre schimbarea lui. A scris si o carte. Ma gandeam insa la victimile lui. Poate daca copilul tau ar fi fost batut mar de omul asta, sau si mai rau, ucis, si ai fi aflat ca Dumnezeu il iarta, crezi ca ti-ar fi fost sor sa-l ierti si tu? Ma gandesc ca poate rugaciunea ta catre Dumnezeu ar fi fost la fel: „Doamne, nu-l ierta!”. Psalmii cuprind multe situatii de acest tip. E mai mult vorba de a fi sincer cu ce e in inima ta. Dumnezeu nu vrea sa-L mintim in rugaciune. Sa-i spunem „Doamne, il iubesc pe tipul asta, chiar daca mi-a ucis copilul!” Dumnezeu vrea sa ne fie un prieten, sa ne asculte cu ce avem in inima. Trebuie sa fim sinceri ca sa putem fi ajutati. Am dat exemplul cu tipul asta. Ma gandesc ca poate si-n multimea cand a fost rastignit Isus au fost oameni raniti de talharul caruia Isus ii promisese ca va fi cu El in rai. Situatie similara.

Nu le ierta faradelegea, si pacatul lor sa nu fie sters dinaintea Ta; caci au necajit pe cei ce zidesc.” (Neem.4:5)

Dar Tu, Doamne, cunosti toate uneltirile lor facute ca sa ma omoare. Nu le ierta nelegiuirea si nu le sterge pacatul dinaintea Ta: ci sa fie doborati in fata Ta! Lucreaza impotriva lor la vremea maniei Tale! – (Ier.18:23)

Tot din categoria asta fac parte si rugaciunile lui Iov. El stie cine e Dumnezeu si cum e, dar in mijlocul suferintei lui ii e greu sa-l mai vada asa si spune asta cu toata sinceritatea. Poate si noi vom fi in situatii in care vom vedea ca totul parca e impotriva noastra. Prietenii ne parasesc, pierdem tot ce avem, simtim ca si cum Insusi Dumnezeu ar fi adus toate pedepsele peste noi. Stim ca nu e asa, dar e bine ca atunci cand ne rugam sa-i spunem ce avem pe inima.

Pentru ce nu-mi ierti pacatul si pentru ce nu-mi uiti faradelegea? Caci voi adormi in tarana, si cand ma vei cauta, nu voi mai fi!” (Iov.7:21)

ca, daca pacatuiesc, sa ma pandesti si sa nu-mi ierti faradelegea. (Iov.10:14)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s