Cate limbi straine o fi vorbit Isus?

Cel mai probabil, Isus era un bun vorbitor a cel putin doua limbi straine, potrivit evangheliilor. O limba pe care o stapaneste foarte bine, diferita de ebraica este aramaica (limba apropiata de ebraica si folosita de popoarele aflate sub dominatia babiloniana si persana).
Unele din expresiile rostite de Isus in aramaica sunt redate sub aceasta forma in Biblie si astazi. Aceste expresii sunt: Talitha cumi, Ephphatha sau Eli, Eli, lama sabachthani?
O alta limba utilizata de Isus este greaca. Greaca a fost in acea perioada o limba intens folosita in imperiul roman. Probabil era la fel de celebra ca engleza astazi.

Reclame

2 gânduri despre „Cate limbi straine o fi vorbit Isus?

    1. Nu stiu.Biblia spune ca Isus e viu, intr-un trup de slava(acest trup trece prin usi incuiate),undeva in cer.Biblia spune de asemenea ca El mijloceste pentru noi.Rugaciunea, insa, in Biblie il are ca adresant pe Dumnezeu de cele mai multe ori. Stefan, inainte de a fi ucis, apare rugandu-se lui Isus pe care Il vede langa Dumnezeu. Rugaciunea practic e modul in care poti sa-i vorbesti lui Dumnezeu.Care e insa modul in care ne vorbeste El?Biblia sigur,de la un capat la altul pretinde ca are cuvintele Lui.O scrisoare imensa,de dragoste.Asadar,Isus ti-a vorbit clar.Dumnezeu ti-a spus atat de multe.Poti sa-i spui si tu lucruri.
      E doar un punct de vedere.Nu stiu sa-ti raspund clar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s