De ce cuvantul „ingeras” e cam deplasat

Niciodata in Biblie ingerii nu sunt prezentati ca fiind „angelici”?
Ingerii din Biblie sunt fie mesageri, fie luptatori inversunati(sunt doua episoade in Biblie in care un singur inger distruge armate intregi), fie slujitori ai Lui Dumnezeu trimisi sa protejeze. Ingerii din Biblie inspira in general teama.
Prezentarea ingerilor ca fiinte pufoase, copii bucalati, femei suave este una mai tarzie fata de textele bilbice. Noua imagine datoreaza mult literaturii, dar si tendintei de indulcire a mesajului Bibliei. Se accentuaza mai putin dreptatea lui Dumnezeu si se insita exagerat pe bunatatea Sa si pe faptul ca e iertator. Poti sa-ti traiesti viata cum vrei, Dumnezeu iarta, iar ingerii pufosi vor avea grija de tine, indiferent ce faci.
Biblia prezinta lucrurile diferit. Dumnezeu tine la dreptate extraordinar de mult, iar ingerii sunt asociati de cele mai multe ori acestei laturi a Lui.
In Biblie ingerii sunt pomeniti de aproape 300 de ori.
Descrieri fizice sau de alt tip ale ingerilor nu apar, insa, in Biblie decat de noua ori. Se spune astfel despre ei ca sunt: cu o infatisare infricosata(Judecatori 13,6), gata sa auda binele si raul(2 Samuel 14,17), intelepti(2 Samuel 14,20), vestitori ai voii lui Dumnezeu(Iov 33,23), puternici(Psalm 103,20; 2 Petru 2,11; Apocalipsa 5,2; 10,1). In momentul invierii se vorbeste despre doi ingeri in alb.
Voi cum vedeti ingerii si ce sta la baza acestei imagini pe care o aveti in ceea ce-i priveste?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s