Isus plangea

Isus e descris in Biblie de doua ori plangand.
Prima data plange pentru Ierusalim, indurerat de faptul ca oamenii din cetate ii intorc spatele lui Dumnezeu. „Cand S-a apropiat de cetate si a vazut-o, Isus a plans pentru ea” (Luca 19,41)
Un alt episod in care Isus e prezentat plangand este unul in care Biblia descrie ca a fost extrem de miscat de durerea unor prieteni. „Isus plangea” (Ioan 11,35).Surorile Marta si Maria erau profund indurerate de moartea fratelui Lazar. Biblia spune ca in aceste momente Isus a fost: „infiorat in duhul Lui”(se mentioneaza de doua ori acest lucru), „tulburat” si a plans. „Isus, cand a vazut-o plangand, pe ea si pe iudeii care venisera cu ea, S-a infiorat in duhul Lui si S-a tulburat” (Ioan.11:33). E poate cel mai puternic exemplu legat de ce inseamna compasiunea.
De altfel, Biblia Il prezinta pe Isus de mai multe ori profund miscat de lucruri din viata Sa.
Evanghelistii relateaza momente in care Isus e atat de mahnit de cat de impietriti sunt unii oameni sau in care e atat de mirat de credinta altora. Se mai spune ca e foarte tulburat cand le impartaseste ucenicilor ca va fi vandut.
Un episod in care incarcatura emotionala e maxima e cel din gradina Ghetsimani cand Isus e foarte atins de ideea ca urmeaza sa moara. Biblia spune despre El ca in acele momente „a inceput sa Se intristeze si sa Se mahneasca foarte tare”( Mat.26:37), „a inceput sa Se inspaimante” (Marc.14:33), sa aiba sufletul „cuprins de o intristare de moarte” (Marc.14:34).
Luca relateaza acest moment prezentand un element medical. A ajuns intr-un chin ca de moarte si a inceput sa Se roage si mai fierbinte; si sudoarea I se facuse ca niste picaturi mari de sange care cadeau pe pamant. (Luca 22,44). Fenomenul este unul cunoscut din punct de vedere medical. Sudoarea amestecata cu sange e rezultatul unui stres psihic de proportii.
L-ati vazut vreodata pe Isus asa?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s