Numere

Dupa trei ani de propovaduire pe Isus nu-L urmau foarte multi oameni.
Pavel relateaza ca Isus inviat s-a aratat unui grup format din 500 de „frati”. Aratarea a fost una care i-a vizat pe toti acesti oameni, potrivit lui Pavel.
Este putin probabil insa ca acesta sa fie numarul total al fratilor, dar sunt mari sanse sa nu fi fost cu mult mai multi.
Dupa inaltare Biblia vorbeste despre un grup unit de ucenici care formeaza o comunitate in Ierusalim. Numarul total al acestui grup este de 120 de persoane.
Isus a fost mereu urmat de multimi uriase, dar asa cum subliniaza El, foarte multi dintre acestia aveau motivatii incorecte, egoiste in a merge dupa El. Biblia relateaza de mai multe ori despre comunitati intregi care vin la Isus cu toti bolnavii pentru a fi vindecati. Nu apare nicaieri scris ca numarul celor care devin ulterior ucenici, ar fi fost la fel de mare. Biblia povesteste chiar de un episod in care Isus vindeca zece leprosi. Doar unul dintre acestia se intoarce pentru a-i multumi.
Comparativ, in urma predicii tinuta de Petru in ziua Cincizecimii, Biblia spune ca 3.000 de oameni au luat decizia de a deveni ucenici.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s