De ce noi nu suntem ca ei?

Oare care sunt lucrurile care ne lipsesc şi care fac ca noi ca biserică sau ca indivizi să nu mai putem fi cum au fost cei din primul secol? Să vedem două aspecte în acest sens.
1. Pentru a ne îndeplini sluja primită de la Cel care este Domnul şi Capul bisericii trebuie să învăţăm să transformăm toate piedicile în oportunităţi şi trebuie să nu lăsăm ca oportunităţile să se transforme în piedici.
Să luăm un exemplu. După ucidirea cu pietre a lui Ştefan o parte din biserică s-a împrăştiat. Mulţi s-au dus în Samaria. S-au dezrădăcinat deci chiar din Israel. Mare parte din aceşti oameni probabil erau oameni în vârstă veniţi din alte provincii ca să moară şi să fie îngropaţi în Ierusalim. Este o practică răspândită în acele vremuri. Pentru biserică ceea ce s-a întâmplat a fost un dezastru faptul că aceşti oameni au trebuit să părăsească Ierusalimul. Ce s-a întâmplat, însă, după? Ne mai aducem aminte de întâlnirea dintre Filip şi famenul etiopian. Citim că astfel a fost evanghelizată Samaria. Petru şi Ioan merg în Samaria să vadă ce s-a întâmplat aici. Iată, aşadar, cum un dezastru se transformă într-o oportunitate. S-ar putea ca noi să nu fim atenţi la aceste lucruri şi să nu încercăm, să nu ne străduim să transformăm un eveniment neplăcut într-o oportunitate.
2. De multe ori noi încurcăm treburile noastre cu cele ale lui Dumnezeu.
O să aflăm din capitolul 1 din Faptele Apostolilor despre o întrebare pusă lui Isus. „Apostolii, când erau laolaltă l-au întrebat: Doamne, în vremea aceasta ai de gând să aşezi din nou Împărăţia lui Israel? El le-a răspuns: „Nu este treaba voastră să ştiţi vremurile sau soroacele; pe acestea Tatăl le-a păstrat sub stăpânirea Sa. Ci voi veţi primi o putere, când Se va coborî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria şi până la marginile pământului”. S-ar părea că noi ne concentrăm prea mult asupra soroacelor şi asupra timpurilor şi uităm sarcina cea mai importantă: acea de a fi martorii învierii lui Hristos. Acesta sunt lucruri care ne împiedică să ne concentrăm pe ceea ce este important în lucrarea lui Dumnezeu: să-i fim martori lui Isus.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s